keresési feltétel:

Esettanulmány - döntés a Nexus mellett


Esettanulmány arról, hogy hogyan hangoltak össze Scrum csapatokat a Nexus segítségével egy kormányzati projektben.

Az esettanulmány egy kormányzati projektről szól, amelynek célja az idősek számára speciális egészségügyi és szociális szolgáltatások nyújtása, akadálymentesítési programok megvalósítása. Ki kellett cserélni azt a 20 éves adatbázist is, amelyet a közvetlen ügyfelek -a mintegy 1200 gondozási menedzser - használt az időseknek nyújtott szolgáltatások nyomon követésére. A Nexus mellett döntöttek, mivel a Scrum már ismert volt a szervezetben.

Az Eimagine egy teljes körű szolgáltatást nyújtó, indianapolisi, amerikai székhelyű információs technológiai tanácsadó cég. Elkötelezettek, hogy segítsenek ügyfeleiknek az üzleti tevékenységük finomításában, fejlesztésében, legyen szó egy műszaki megoldás megvalósításáról, innovatív fejlesztésről, vagy adatbiztonságról. 

Döntés a Nexus mellett

A meglévő rendszerrel a következő problémák álltak fenn: a kézi folyamatok nehézkessége, decentralizált információs rendszerek, átláthatatlan szervezési adatok, következetlen jelentéskészítés és adatbiztonsági aggályok. 

Az Eimagine sok éven át használta a Scrum-ot korábbi tevékenységeiben, de ebben a konkrét projektben 50 fős csapatuk volt. Nehezen tudták csak Scrum segítségével összehangolni munkájukat, kommunikációs és átláthatósági hiányosságaik voltak. Ezért úgy döntöttek, hogy a Nexus segítségével szinkronizálják össze a munkát és így támogatják ügyfeleiket. Az esettanulmány ezt a folyamatot mutatja be. Hiszen ez a munka bonyolult volt, mivel az ügyfelektől érkező kéréseket és technikai problémákat a különböző fókuszterületeken párhuzamosan kellett kezelni. De a Nexus jó választásnak bizonyult és természetes következő lépésnek tűnt, mivel a Scrum-ot már ismerték. 

Amikor elkezdték a Nexus használatát, az 50 fős csoportot 5 külön Scrum csapatra osztották, egyedi fókuszterületekkel, csapatonként egy Scrum Master-rel. A terméktulajdonos az ügyfél oldalán állt, és négy hetes Sprint-ekben dolgoztak, Nexus Sprint Review-kat hetente hetente tartottak.  

Nexus tapasztalatok

Nexus-ban a csapatok képesek voltak egyértelműbbé tenni a függőségeket és megoldani azokat. Ez segített elmozdulni a nagyobb keresztfunkcionalitás és az önmenedzselés irányába. Az Integrációs csapat (NIT- Nexus Integration Team) elszámoltathatósága különösen hozzájárult az átláthatóság javításához. 

A NIT valóban ösztönözte az alulról felfelé irányuló intelligenciát. Több Scrum csapat együttműködésének hála kiküszöbölték azt, hogy bármelyik másik Scrum csapat vákuumban dolgozzon és valós szinkronizációkat tudtak tartani a csapatok között. Belátták, hogy egyetlen személy sem ismerheti az összes részletet a termék kapcsán, és rájöttek a kérdések átláthatóságának fontosságára. A NIT segítségével tudták a csapatok közötti keresztfunkcionalitást növelni és sikerült priorizálni a Product Backlog-ot is.  

Az NIT támogatta a csapatok azon törekvéseit is, hogy biztosítsák a Scrum értékének és alapvető céljának maximalizálását. Egyetlen Nexus kialakításával eltávolíthatták a függőségeket, és ez a hatás jelentős volt. Látták, hogy az ügyfél és a gondozási menedzserek támogatást kérő hibajegyei drasztikusan csökkentek, hiszen a NIT arra összpontosított, hogy a gondozási menedzserektől és szolgáltatóktól bejövő észrevételeket rangsorolja, és az irányokat kijelölje. 

Nexus eredmények

Az Eimagine számára a Nexus használatával elért eredmény az volt, hogy a stabilizációs időszak végére 75%-kal csökkent a help desk bejegyzések száma, és az idősek így gyorsabban jutottak a szükséges szociális és egészségügyi szolgáltatásokhoz. Az adminisztrációs feladatok automatikussá, a jelentéskészítés egységessé, az ügyfél útjának minden aspektusa átláthatóvá vált. 

Az új rendszerben a gondozási menedzserek hozzáférhettek az adatközpont azon adataihoz, amelyek szükségesek a gondozás és szolgáltatások biztosításához, ami átlagosan havi 20 órányi munkaidő megtakarítását jelentette. –Ily módon megnyert kapacitásukat a menedzserek az embereknek és az ellátásuknak szentelhetik. 

Ez az esettanulmány egyértelműen bemutatja, hogy a Nexus elősegítette a kritikus szolgáltatások felgyorsítását, ami jelentős változást jelentette 58 000 idős, szociális, egészségügyi és közösségi szolgáltatásokra szoruló állampolgár számára. A LogMeIn tapasztalatairól az alábbi linken olvashattok.

Angol nyelvű forrás: https://scrumorg-website-prod.s3.amazonaws.com/drupal/2021-04/eImagine2021%20%283%29.pdf
Szerző: Danka Zsuzsa


Megosztás


Tetszett? Akkor ezeket is nézd meg!


Konfliktusmegoldás háromszögek segítségével
A cikkben a konfliktusmegoldás két innovatív eszközét mutatjuk be: a dráma-, és a felhatalmazás háromszögét.

A kultúraváltás elfogadása és ösztönzése
Kultúraváltás sikeres vezetése: hogyan hajtsd végre és teremtsd meg az elfogadást és az összhangot? A helyes vezetői lépések megismerése.

A tönkrement kultúra ellenszere
Cikkünk mélyrehatóan feltárja a kultúra váltás rejtelmeit és bemutatunk egy elengedhetetlen lépést, amely segít a változásban.


Kapcsolat


Következő lépések
Írj egy üzenetet nekünk
Mi felvesszük veled a kapcsolatot 48 órán belül