RI Consulting
keresési feltétel:

Csapatteljesítmény-modell


Csapatteljesítmény-modell hét szintjének bemutatása, ami abban segít, hogy hogyan lesz a csoportból csapat. Mi ez a hét állomás?

A Csapatteljesítmény-modell azzal foglalkozik, hogy hogyan lesz a csoportból csapat.  

A Drexler-Sibbet-féle Csapatteljesítmény-modell hét lépcsőt mutat be, amin minden csapatnak át kell esnie. A hét lépcső mindegyikéhez tartozik egy-egy kérdés, amit a csapatmunka során fel kell tennünk. Ilyen kérdés például csapat alakuláskor a “Miért vagyunk itt?”. A modell szerint a csapatnak mind a hét szinten át kell esnie és ha valamelyik lépés kimarad a fejlődésben, akkor később úgyis visszajut oda. A modellben minden szinthez tartoznak olyan meghatározások, amelyek azokat az érzéseket írják le, amit valószínűleg a csapat azon az állomáson fog érezni, két csoportosításban “megoldás előtt” és “megoldás után”. 

A csapat fejlődését segíti, ha időről-időre elővételre kerül a Csapatteljesítmény-modell és megkérdezzük a tagokat, hogy: Melyik állomáson vagyunk? Mire van szükségünk, hogy a következő állomásra léphessünk? Ez a modell a Scrum csapatok Retro-ira is egy jó technika. A segítségével olyan témákkal kapcsolatban indulhatnak el beszélgetések, amik megoldatlanul érlelődnek a csapattagokban. Nyilván a modell nem egy csodaszer, ami minden problémára megoldást fog jelenteni, de kiindulásnak remekül használható!  

A LIFO módszer pedig egy másik eszköz, amely a csapatok fejlesztésére használható.

Drexler-Sibbet-féle Csapatteljesítmény-modell

Szerző: Danka Zsuzsa
Forrás: ez az angol nyelvű blog poszt


Megosztás


Tetszett? Akkor ezeket is nézd meg!


A viselkedésvezérelt fejlesztés szerepe a user story-kban
A viselkedésvezérelt fejlesztés arra ösztönzi a csapatokat, hogy konkrét példákkal hivatalossá tegyék az alkalmazás működésének megértését.

User story-k és user story példák
A user story legfontosabb szerepe, felépítése, tulajdonságai egy példán keresztül kerül bemutatásra ebben a cikkünkben.

Az agilis coaching fejlődésének a története
Ahogy az agilis alkalmazása egyre inkább elterjedt, a jó agilis coaching készségek alapvető definíciója elmaradt. A kezdetek bemutatása.


Kapcsolat


Következő lépések
Írj egy üzenetet nekünk
Mi felvesszük veled a kapcsolatot 48 órán belül