Lean Governance Portfólió Menedzsment

Korszerű portfólió menedzsment folyamatok segítségével valósítjuk meg az érték alapú priorizálást és erőforrás tervezést, valamint a transzparens portfólió követést.

Probléma, amire választ ad

A silo-kban történő munkavégzés, amikor az emberek elszigetelten mozognak a projektek és a mindennapi feladatok között lassítja a szállítást és így a piacra kerülési időt is. Ezáltal kialakul az IT és az üzleti terület közötti egymásra mutogatás és a másik terület hibáztatása.

Cél

Az állandóan változó piaci környezetben elengedhetetlen a hagyományos portfólió menedzsment folyamat korszerűsítése. A Lean Governance modellben a folyamatos ügyfél visszajelzés a fejlesztések során lehetővé teszi a szakaszonkénti megvalósítást és finanszírozást. A korszerű portfólió menedzsment folyamat segítségével megvalósul az érték alapú prioritás, az MMP (Minimum Marketable Product) alapú erőforrás tervezés és a transzparens portfólió követés.

Megvalósítás

Ahhoz, hogy a bevezetés a lehető leggördülékenyebben menjen, fontos az előkészítő szakasz során hangsúlyt fektetni a szervezet képzésére, a vezetők támogatására, valamint az induláshoz szükséges operatív feladatok elvégzésére. A moduláris tervezés lehetővé teszi, hogy a lehető leggyorsabban bevezetésre kerüljenek azok az elemek a Portfólió menedzsmentből, amik azonnali eredménnyel járnak. A nagyobb erőfeszítést / hosszabb lefutási időt igénylő akciók, változások a közösen kialakított implementációs terv mentén kerülnek megvalósításra.

Kihelyezett képzés

Amennyiben érdeklődsz kihelyezett képzéseink iránt, kérlek vedd fel velünk közvetlenül a kapcsolatot.

Főbb módszereink, eszközeink

A Portfólió menedzsment átalakítása a támogató, kontrolláló, esetleg irányító és megvalósító szerepből. Az értéknövelt szolgáltatásokat nyújtó területnek komoly szerepe van a tervezés és előkészítés mélyítésében, az értékvezérelt rangsorolás kialakításában, hiszen ez az, ami által valósul meg az üzleti probléma kellő mélységű kidolgozása.

Realizálható előnyök

A megfelelő portfólió menedzsment kialakításával a kollégák gondolkodásmódja is formálható, valamint olyan kulcsfontosságú üzleti mutatók is javíthatók, mint a jövedelmezőség, ügyfélélmény, gyorsaság és rugalmasság.